Turisztikai egyesület - Großarltal
CURRENT WEATHER
afternoon
Saturday 18°C
18°C
Sunday
Sunday 18°C
18°C
Monday
Monday 20°C
20°C
OPENING HOURS
OPEN HIKING PATHS
Open hiking trails
5/19
PANORAMA LIFT
Statusma üzemel
Single trail I
Statusma üzemel
Single trail II
Statusma zárva
Last update: 02.06.2023 08:09
SUMMER SCHEDULE PANORAMA LIFT SINGLETRAIL GROSSARLTAL
HOURS & DAYS
OF OPERATION

Pre season: 
27. may to 27. june 2023:
TUE, FRI, SAT & SUN

High season: 
30. june to 24. september 2023:
daily except MON
Final season:
26. september to 31. october 2023:
TUE, FRI, SAT & SUN

Hours of operation: 8.30 a.m. to 4.30 p.m.
If it rains in the morning, the Panoramabahn is not in operation.

Special NIGHTOPERATION on 24. june 2023
upwards: 7.30 p.m. to 8.30 p.m.
return: 10.30 p.m. to 11.30 p.m.

USEFUL LINKS FOR YOUR HIKING HOLIDAYS
HUTS IN GROSSARLTAL
Mountain huts in the Großarltal
CURRENTLY OPEN HUTS (PDF)
Open mountain huts
TOURING TIPS
Tour tips
LIVE CAMS FROM GROSSARLTAL:
Grossarl webcam 920 m
Live-Webcam Großarltal
Livecam ski resort 1.850 m
Webcam Panoramabahn
Livecam Loosbühelalm 1.769 m
Livecam Webcam Loosbühelalm Großarl
A pihenés öröme – minden évszakban

Grossarltal: az alpesi hütték völgye

A hütték Großarltalban, Kreealm-Bichlhütte

Evett már jóízűen egy ízletes parasztuzsonnát valamelyik hüttében, Großarltalban? Még nem? Akkor ideje, hogy kipróbálja! Itt valahogy mindennek jobb az íze: valóságosabb, intenzívebb, tele életerővel. A kilátás pedig lenyűgöző, hiszen a Hohe Tauern csúcsai tárulnak a szemünk elé.

Tapasztalja meg Ön is a 40 otthonos alpesi hütte vonzerejét, szívja be a hegyvidéki mezők vadvirágainak illatát, gyönyörködjön a kristálytiszta hegyi tavakban és a Hohe Tauern Nemzeti Park lélegzetelállító panorámájában.

Biciklizzen Großarlból Hüttschlagba, aztán tovább, egészen a völgy végéig, ahová autók nem hajthatnak be! Élvezze a mountainbike-túrákat a remek útvonalhálózaton, és túrázzon családjával, barátaival, ismerőseivel – hüttétől hüttéig.

Közben engedjen a csábításnak, és kóstoljon meg minél több helyi specialitást, amit a havasi pásztorok kínálnak! Az alpesi tehenek tejéből friss vajat és isteni sajtot készítenek. Ehhez saját füstölésű szalonna, friss parasztkenyér és tradicionális recept alapján készült, házi kolbász dukál. Élvezze ki a salzburgi alpesi nyár minden ízét és illatát, valamint a helybéliek vendégszeretét, itt, a hegyek között.

Hatalmas játszótér a sport- és szabadidőközpontnál

Großarltal híres arról, hogy a hagyományokat a legkiválóbb kiszolgálással ötvözi, a kirándulók és a mountainbike-túrázók legnagyobb örömére. Ezért nem is csoda, hogy Großarltal Salzburg tartományban elsőként kapta meg a sokak által áhított Österreichischen Wandergütesiegel (túrázás védjegye Ausztriában) elismerést.

Großarl,
a túrázók által kedvelt falu a kellemes alpesi lejtőkkel, füves területekkel a sport- és szabadidős központtal, benne az élményfürdővel és a helyiség központjában megépített, Salzburg tartomány legnagyobb alpesi játszóterével („Gaudi-Alm”) várja a családokat.

A magasabban fekvő Hüttschlag inkább a hegymászók körében kedvelt: ha plusz adrenalinra lenne szükségünk, próbáljuk ki a sziklamászást, vagy túrázzunk el valamelyik csúcshoz.

Kirándulások az alpesi hütték völgyében

Kirándulások az alpesi hegyi tavak között

Közel 400 kilométer kijelölt túraútvonalon kirándulhat egészen a Hohe Tauern Nemzeti Park belsejébe: útközben nagyjából 40 alpesi gazdaság és hegyvidéki hütte mellett halad el, ahová bármikor betérhet néhány finom falatra. Túrázzon kényelmesen hüttétől hüttéig, vagy tervezzen több napos túrát, és töltse az éjszakát az alpesi tájban – ígérhetjük, hogy minden egyes naplemente felejthetetlen lesz! Különleges tipp: a „Salzburger Almenweg” alpesi körtúra-útvonal Pongaun át 120 hüttét és alpesi gazdaságot köt össze egymással. Az összesen 31 szakasz közül 4 Großarltalon át vezet.

Biciklis túrák az alpesi hütték völgyében

Alpesi mountainbike-túra

Großarltalban azok sem fognak csalódni, akik inkább választják a mountainbike-ot, mint a túracipőt. Az összesen 40 alpesi gazdaság közül 21 kitűnően kitáblázott, kisebb utakon, vagy erdei ösvényeken közelíthető meg biciklivel. Mindent összeadva nagyjából 160 km kitáblázott mountainbike-túraútvonal várja a kerékpár szerelmeseit, 14 000 méternyi szintkülönbséggel. Megérkezve a gazdaságok egyikébe, a megerőltető hegymenet jutalma egy kiadós parasztuzsonna, aztán indulás tovább, le a völgybe!

Tiszta adrenalin

Mászás a hüttschlagi sziklafalon

A bátrak és merészek számára Großarltal több sziklamászó helyet is kínál. A természetvédelmi területen található Hüttschlagban például megmászható a „Kupfergeist” (magasság: 130 m, hossz: 250 m), vagy a „Franzlsteig” (magasság: 210 m, hossz: 400 m). Aki még nincs bensőséges viszonyban a komolyabb sziklákkal, annak jó gyakorlóterep a „Gletschergoaß” (magasság: 50 m, hossz: 150 m), ahol kipróbálhatja ügyességét.

Großarltalban az egész családot rengeteg aktív program várja, melyek közül néhány példa: gyógynövénygyűjtő kirándulások, pihentető napok és jóga az alpesekben, vezetett magashegyi túrák szenvedélyes hegymászóknak, kirándulások a vadvirágok jegyében a természet szerelmeseinek, vezetett E-bike és mountainbike-túrák stb. A fiatalok és idősebbek kedvenc találkozási pontja a großarli sport- és szabadidőközpont az élményfürdővel, strandröplabda-pályával, minigolffal, street soccer és teniszpályákkal, valamint az óriási kalandjátszótérrel („Rucki Zucki's Gaudi-Alm”).

Minden igényt kielégítő szállásajánlatok

Szállások a hütték völgyében

Ha Großarlban keresünk megfelelő szállást a pihenés idejére, biztosan találunk kedvünkre valót. Großarl és Hüttschlag ajánlatai között találunk remek hoteleket, ahol ínyenc konyha és hatalmas wellness-részleg kényeztet; luxuskivitelű, bájos alpesi házikókat, kényelmes vendégházakat, de kivehetünk szobát valamelyik parasztgazdaságban vagy panzióban is, és számos kemping is vár bennünket.

The description of the next image is:.

Header area

Title of previous image

Title of next image

You are currently in this document

You are currently on the subpage of this link

To open further menu points click here