Grossarltal
CURRENT WEATHER
afternoon
Saturday 18°C
18°C
Sunday
Sunday 18°C
18°C
Monday
Monday 20°C
20°C
OPENING HOURS
OPEN HIKING PATHS
Open hiking trails
5/19
PANORAMA LIFT
Statusi dag i drift
Single trail I
Statusi dag i drift
Single trail II
Statusi dag lukket
Last update: 02.06.2023 08:09
SUMMER SCHEDULE PANORAMA LIFT SINGLETRAIL GROSSARLTAL
HOURS & DAYS
OF OPERATION

Pre season: 
27. may to 27. june 2023:
TUE, FRI, SAT & SUN

High season: 
30. june to 24. september 2023:
daily except MON
Final season:
26. september to 31. october 2023:
TUE, FRI, SAT & SUN

Hours of operation: 8.30 a.m. to 4.30 p.m.
If it rains in the morning, the Panoramabahn is not in operation.

Special NIGHTOPERATION on 24. june 2023
upwards: 7.30 p.m. to 8.30 p.m.
return: 10.30 p.m. to 11.30 p.m.

USEFUL LINKS FOR YOUR HIKING HOLIDAYS
HUTS IN GROSSARLTAL
Mountain huts in the Großarltal
CURRENTLY OPEN HUTS (PDF)
Open mountain huts
TOURING TIPS
Tour tips
LIVE CAMS FROM GROSSARLTAL:
Grossarl webcam 920 m
Live-Webcam Großarltal
Livecam ski resort 1.850 m
Webcam Panoramabahn
Livecam Loosbühelalm 1.769 m
Livecam Webcam Loosbühelalm Großarl
Skøn ferie på alle tider af året

Großarltal – Sæternes dal

Sæterne i Großarltal, Kreealm-Bichlhütte

Har I nogensinde smagt en lækker „Brettljause“ (tapasanretning på brædt) på sæteren i Großarltal?  Nå, ikke? Så må det prøves. For den smager nemlig helt anderledes: Ægte, mere intensivt, fuld af livskraft. Og altid med udsigt over de smukke bjerge i Hohe Tauern.

Oplev i sæternes dal charmen ved de 40 hyggelige sæterhytter, duften af de blomstrende bjergenge, renheden i de glasklare bjergsøer og panoramaet i Nationalpark Hohe Tauern.

Tag cyklen fra Großarl til Hüttschlag og videre ned i til den bilffri daludmunding. Nyd de udstrakte Mountainbiketure og tag en behagelig vandretur fra hytte til hytte med familie, venner og bekendte.

Forkæl jer selv med lækkerier, lavet af sæterfolket i sæternes dal. De laver frisk smør og skøn ost af mælken fra de glade køer. Dertil serveres hjemmerøget bacon, friskbagt bondebrød og traditionelle hjemmelavede pølser. Højt heroppe tæt på himlen kan man nyde smagen af sommer på sæteren i Salzburg og den dejlige gæstfrihed.

Stor legeplads ved sport- und friridscentret

Her i Großarltal forstår man at forene tradition og gamle skikke med højeste serviceniveau for vandrere og mountainbikere. Derfor kommer det ikke som nogen overraskelse, at Großarltal som den første region i området har fået den efterstræbte udmærkelse „Das Österreichische Wandergütesiegel (for særligt gode vandringsruter).

Vandringsbyen Großarl med sine blide sætere og græsbjerge går lige ind hos familier, især med sit sport- & fritidscentrum med vandland og „Gaudi-Alm“ – Salzburgs største sæterlegeplads midt i bycentrum.

Den højalpine Bjerglandsby Hüttschlag lokker med ren adrenalin på sine krævende klatrestigninger, ligesom den lokker med nogle udfordrende ture til bjergtoppene.

Vandring i sæterdalen

Bjergsøvandring i sæterdalen

På omkring 400 km markerede vandreveje helt ind i Nationalpark Hohe Tauern vandrer man forbi ca. 40 sæter- og bjerghytter, som indbyder til et hyggeligt hvil med hjemmelavede lækkerier. Tag en hyggelig vandretur fra hytte til hytte eller tag en flerdagestur med overnatning på sæteren og oplev i den forbindelse de uforglemmelige solnedgange. Et særligt hit er her „Salzburger Almenweg“, en vandre-rundstrækning gennem Pongau, som forbinder 120 hytter og sætere med hinanden. Fire af de i alt 31 etapper fører gennem Großarltal.

På cykel i sæterdalen

Mountainbiketur på sæteren

Også den, der foretrækker Mountainbike frem for vandrestøvler, får noget ud af det i Großarltal. Omkring 21 af de i alt 40 sætere er til at komme til for bjergryttere ad godt skiltede forsynings- og skovveje. Alt i alt giver det ca. 160 km skiltede Mountainbikestrækninger med i alt omkring 14.000 m højdeforskel. Men når man først er kommet op på sæteren, bliver anstrengelserne belønnet med et lækkert mellemmåltid, førend man igen begiver sig ned i dalen.

Ren adrenalin

Klatring på Hüttschlager Wand

For vovehalse er der i Großarltal adskillige klatreruter. I nationalparkkommunen Hüttschlag f. eks. klatreruten „Kupfergeist“ (højde: 130 m, længde: 250 m) ligesom der er „Franzlsteig” (højde: 210 m, længde: 400 m). Den, der ikke er så fortrolig med klipper, kan afprøve sine evner på øvelsesklatreruten „Gletschergoaß“ (højde 50 m, længde 150 m).

 

I Großarltal venter et omfangsrigt aktivitetsprogram for hele familien med krydderivandringer, „ned i gear dage og yoga på sæteren, guidede bjergbestigerture for passionerede bjergbestigere, bjergblomstvandringer for naturelskere, guidede e-bike og mountainbiketure etc. Mødested for unge såvel som gamle er sport- & fritidscentret i Großarl med vandland, beachvolleybane, minigolf, street-fodbold-bane, tennisbaner og en kæmpe oplevelseslegeplads „Rucki Zucki's Gaudi-Alm“.

Overnatningssted for enhver smag

Overnatningsmuligheder i sæterdalen

Når man vælger overnatningssted til sin ferie i Großarltal, er der noget for enhver smag. I  Großarl og  Hüttschlag kann man vælge alt fra gedigne hoteller med gourmetkøkken og kæmpemæssigt wellnessområde over luksuriøse bjerghytter med alpin charme til hyggelige ferielejligheder, bondegårdsferie, pensioner med morgenmad og campingplads.

The description of the next image is:.

Header area

Title of previous image

Title of next image

You are currently in this document

You are currently on the subpage of this link

To open further menu points click here